We dromen ervan om jaarlijks zoveel mogelijk groepen te ontvangen waarbij de kracht van het schip, de toegankelijkheid voor mensen met een beperking, optimaal wordt benut. De vereiste basis daarvoor is reeds gelegd. De Zeeland is een prachtig zeilcharterschip waar je met je rolstoel zonder problemen op kan. Gangboorden zijn zo breed dat je van voor tot achter je gemakkelijk kunt verplaatsen in een rolstoel of met een rollator. Er is een lift om naar beneden te gaan in het schip, waar in een ruim toilet ook een bed brancard is waar je iemand kunt verschonen.
En last but not least; er is een plateaulift aan de achterzijde zodat je zelfs vanuit je rolstoel de kapitein even mag helpen met sturen!

Missie: Onze missie is kinderen en volwassenen met een (fysieke)beperking een leuke dag bieden op het water. Waarbij we vinden dat we letterlijk en financieel drempels weg moeten nemen.

We zien onze missie pas als geslaagd als we de letterlijke en financiële drempels voor de doelgroep weg kunnen nemen. Kijkend naar drempels betekent dat we werken aan optimale toegankelijkheid op het schip, maar ook daarbuiten. Als mensen in een rolstoel naar het schip komen is het van belang dat ze dichtbij kunnen parkeren, gemakkelijk het schip op kunnen gaan, een handje worden geholpen enzo-voort.
De financiële drempels kunnen we wegnemen door de tarieven zo laag te houden dat het voor de doel-groep eenvoudig wordt om regelmatig langs te komen. Wij zullen dat financieren vanuit de winst van commerciële vaarten en vanuit fondsverwerving.
“We gaan doen waar we goed in zijn. We kunnen op De Zeeland onze gasten een topevenement bieden!”
Achtergrond

Het schip kent een lange geschiedenis. Oorspronkelijk is het schip in 1904 gebouwd om vracht te ver-voeren over de Nederlandse en Duitse rivieren en kanalen. Rond 2000 kocht charterschipper Jelleke van de Staaij de stalen schuit.
Zij droomde van een schip dat voor iedereen toegankelijk zou zijn. De brede Zeeland (ruim 8 meter) was perfect om te verbouwen tot charterschip met extra brede gangboorden (de looppaden aan de buiten-kant van het schip). Van der Staaij heeft er maar even mee gevaren. Na haar dood in 2013 lag het schip, inmiddels slecht onderhouden, nog maandenlang in Amsterdam.

Ondernemer Peter van ’t Wout (zelf rolstoelgebonden) keek door de rotzooi heen en maakte een plan om het schip weer varende te krijgen. Met man en macht werd gewerkt om het schip te restaureren. En met succes! Inmiddels is het schip omgebouwd tot een schitterende evenementenlocatie met twee prachtige, karakteristieke ruimtes voor maximaal 125 gasten. Aan de voorzijde van het schip is het heerlijk toeven in de comfortabele, ruime salon (60m2) met luxe espressobar. Met twaalf verwarmde ramen biedt deze ruimte ook bij slecht weer altijd een schitterend uitzicht tijdens het varen. De voormalige roef van het schip is omgetoverd tot een heuse Engelse pub met een maritiem tintje. “We gaan verder met de droom die Jelleke van der Staaij in 2000 begonnen is!”

ANBI

De stichting heeft een aanvraag voor ANBI gedaan, zodra deze is toegekend, maken we dit op de website kenbaar.